dimecres, 1 de juny del 2011

Mongolia: cap al desert del Gobi

La nostre experiència amb el transmongolià, podem dir que ha estat casi immillorable, tot i anar amb la tarifa més econòmica. La nostra companya de compartiment ha estat una noia de Hong Kong, realment molt i molt amable, i que s’ha aventurat tota sola a fer el transsiberià i arribar fins a San Petersburg, esperem de tot cor que ho hagi disfrutat molt. I també vam conèixer, els qui van ser els nostres companys durant tota la seva estada a Mongòlia, en Miki i en Peix (ei! sou cullunuts nois!!!)

 
 Transmongolia

Després de 37 hores de tren vem arribar a UlaanBaatar (crec que he vist escrit el nom d’aquesta ciutat de mil formes diferents!!) i descobrim que és la capital més destartalada fins ara coneguda per nosaltres. Deduïm que durant la meitat de l’any la ciutat esta coberta per neu, i l’altre meitat fa un vent o una calor en la que no es pot treballar, o sigui, que hi ha el manteniment just.

Com a curiositat, hem de dir que ens va sorprendre que els cotxes podien tenir el volant tant a la dreta com a l’esquerra, amb tota normalitat, o sigui que abans de comprar el cotxe el venedor et pregunta... i el volant on el vol? I cap problema, tothom pot circular la mar de bé (tots per la dreta, això si).
I nosaltres no podem perdre temps, Mongòlia és enorme i hem de començar a fer quilometres. I mai millor dit, pugem en una de les seves famoses furgos russes (volant a l’esquerra) i anem direcció sud... destins: Ice Valley, i el famós desert del Gobi.

Aquesta furgo pot aguantar els -50 graus C.

I ara es hora de presentar l’equip durant els 9 genials dies que vam compartir.

Peix, Javi, Genghis, Xip, Odi, Miki, Toul i Esther darrera la càmera

Entre Gers, acampaments lliures, pícnics improvisats i molts riures i cançons, vam arribar als nostres destins...

Primera acampada

A Mongòlia ja coneixen que és la migdiada

Estepa i mes estepa...

El millor, els nens, els mes alegres que hem vist mai!!
Genials!!!!

Una de les millors joguines!!

Segona nit: avui toca dormir en un Ger.... xupi!!!

Tots ben posadets, i els peus mirant sempre a la porta!!

I el sofa llit, pel Genghis Khan!!!

Viure en un ger simplifica les coses, això és el seu equipatge,
tot el què tenen i la mar de feliços!!!

La seva vida nomada consisteix en cambiar de lloc de 2 a 4 vegades l'any, sempre seguint un mateix circuit. El motiu es senzill, pel clima extren que tenen durant l'hivern i l'estiu i per buscar les millors pastures pels seus animals, siguin camells al sud, iacs al nord, cabres i ovelles al centre i cavalls per a tot arreu. A Mongolia no hi ha problemes per les terres, de moment les extensions son enormes, tot i que els xinos ja estan fent pressio pel sud (algu s'ha imaginat mai con seria un mon sense xinos??). Xinos apart, nosaltres continuem fent quilometres...

Tercer dia: un paissatge flipant

I tercera nit, segona acampada i tot un festival!!

Despres de 4 dies ja estem hem arribat al nostre primer desti: Ice Valley

Un cano amb un riu de gel al fons

Ja en epoca de desglaç, però encara queden esquerdes de 4 metres

I continuem fent quilometres fins arribar al desert del Gobi, un paisatge que combina dunes de sorra, un rierol amb prats verds, cavalls, camells, i un parell de gers habitats per una família que ens fa viure una gran experiència!!

Muntanyes de fons, dunes al mig i pastura a davant,
aixo son les portes del Gobi.


Quarta nit: Ger entre camells, i amb la gent del sud... genial!!

La Toul s'esta currant el sopar,
mentre la Odi encara esta amb la ressaca


I avui toca provar la llet de camell... realment molt cremosa... Mmmm

Segons el ger que t'acull, sigui per dormir o per poder cuinar el dinar, sempre, i recalquem, sempre tenen les portes obertes i un bol de llet amb una mica de sal o iogurt per oferir-te, i segons quin sigui el seu ramat pots provar tot tipus de llets d'animals diferents.

I el dia després excursió amb camell, direccio.....al dessert.
 

I despres de molt buscar, ja tenim la portada de la lonely planet de Mongolia!!!
Per fi... saltant sobre les dunes... pero massa calor pel meu gust!!

I a la tarda cap al riu a fer bugada...

Mentre s'asseca la roba

I després de tres dies, tornem a fer quilometres per anar de nou cap al nord, a la Mongolia interior, però per una ruta diferent, i disfrutant de mes i mes hores de furgo, entre algun que altre incident...


Pinxasu, sort d'en Genghis!!!


Ens avancen dos Mongols en moto a tota hostia!!!

Passem pel llit del riu, estrany lloc després de moltes hores, quilometres i dies per camins rectes entre dessets i estepes.

" Rocks carvings" aprop de Bogd

(Peix, semblem la portada d'un grup de musical?)

Ens queda un dia per arribar a port, pero estem una mica perduts, sort trobem un ger, amb una família genial, que no tenen cap inconvenient en deixar-nos cuinar el sopar amb ells, i abastir-nos de mantes i tot el que puguem necessitar per passar la nit.

A pocs quilometres de Arvayheer

Si nosaltres entrem als seus gers, es normal que ells entrin a les tendes!!

Al cap de 9 dies fem parada a  Arvayheer on en Miki i en Peix hauran de tornar a Ulan Baatar, i nosaltres, pràcticament sense baixar de la furgoneta, just per fer una dutxa en una banys públic ( ja era hora!!!), recollim companys nous per continuar una setmana més cap a la zona dels 8 llacs.

Arvayheer

Miki, Pish, Ginghis, Toul, Javi, Xip i Esther.

Ens  veiem a Barcelona!!!

PD: continuem disculpant-nos per la falta d'alguns accents, no tots els teclats els tenen!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada